Miód rzepakowy
Nasz miód rzepakowy pozyskujemy na Warmii w dolinie Symsarny, z rzepaku uprawianego zgodnie z zasadami rolnictwa zrównoważonego. Jego konsystencja jest kremowa, a smak niezwykle delikatny.
Filtry
Certyfikujemy zapylaczami
Osobiście i od lat znamy każdego z naszych rolników. Rozumieją oni troskę o przyrodę i jakość produktów. Dbają o nasze zapylacze, które u nich mają się wręcz doskonale.
Działamy zgodnie z Kanonami
Kanony Trzech Pestek to zbiór unikalnych zasad, dobrych praktyk, którymi zawsze się kierujemy w naszej produkcji. Zajrzyj do nich, a przekonasz się gdzie leży różnica.
Słoma z paczki nam wystaje
Nasze przesyłki pakujemy ekologicznie, bez użycia plastiku. Minimalizujemy nawet użycie przerobionej makulatury. Pakujemy po prostu w zwykłą słomę 🙂

Warmiński Miód Rzepakowy z doliny Symsarny
Warmiński miód rzepakowy to nie tylko wyjątkowy smak, lecz także źródło niezwykłych właściwości zdrowotnych. Nasze pszczoły zebrały go w dolinie Symsarny na wschodzie Warmii, z upraw prowadzonych zgodnie z zasadami rolnictwa zrównoważonego, a więc przy użyciu jedynie niezbędnych nawozów i środków ochrony roślin. Stąd pewność, że nasz miód rzepakowy to samo dobro.
Miód rzepakowy w naszym sklepie
W sklepie znajdziesz miody rzepakowe z trzech naszych pasiek, które zbierały miód rzepakowy w dolinie Symsarny, niedaleko miejscowości Jeziorany. Ze względu na odmienne lokalizacje posadowienia pasiek, miody te nie są identyczne. Czym różnią się poszczególne rodzaje tego miodu z naszego sklepu? Miód rzepakowo-łąkowy stanowi swoistą mieszankę produkcyjną – pszczoły wytworzyły go częściowo z kwiecia rosnącego na pobliskich łąkach. Jednak aromat kwiatów rzepaku i delikatny smak miodu rzepakowego zdecydowanie tutaj przeważy. Miód rzepakowy kremowany – poddany powolnemu mieszaniu a potem zamknięty w słojach – to miód jaśniejszy i o bardziej kremowej konsystencji, niż tradycyjny niepoddawany obróbce miód rzepakowy.
Korzyści dla organizmu
Dzięki obecności naturalnej glukozy, ten miód nie tylko dostarcza organizmowi energii, ale także wspiera pracę serca i układu krążenia. Regularne spożywanie tego miodu może pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu glukozy we krwi, co korzystnie wpływa na ogólną kondycję serca.
Kremowa konsystencja i delikatny smak
Jednym z walorów naszego miodu rzepakowego jest jego kremowa konsystencja, która sprawia, że łatwo się rozprowadza i smaruje na pieczywie. Jego delikatny smak nie tylko doskonale komponuje się z różnymi potrawami, ale także nie zmienia smaku potraw, dodając im jedynie subtelnej słodyczy i kwiatowego aromatu.
Uniwersalne Zastosowanie w Kuchni
Miód rzepakowy z Warmii doskonale sprawdza się jako słodzik w wielu potrawach. Jego kremowa konsystencja sprawia, że łatwo się rozprowadza na pieczywie, a jego delikatny smak nie zmienia charakteru potraw. Można go dodawać do herbaty, jogurtów, płatków śniadaniowych, a także używać do pieczywa, deserów i sałatek. Znakomicie sprawdzi się jako podstawa domowego napoju izotonicznego.
Bądź na bieżąco z nami
Zapisz się do naszego newslettera, a będzisz otrzymywać informacje o nowych produktach.